1. Conditii generale pentru inchirieri 
Clientul este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului si semnarea Contractului de inchiriere . Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autovehiculului.

2. Varsta clientului
Clientul trebuie sa aiba minim 21 ani si permis valid de minim 1 an (conform conventiei de la Viena 8.nov.1968).

3. Plata
Tarifele sunt stabilite in Euro si contin TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata se face cash in avans, in $, EUR sau lei, la cursul BNR (+1% curs cumparare valuta), din ziua efectuarii platii. Plata cu carte de credit se accepta pe baza de comision astfel : visa, master card .Perioada minima de inchiriere este de 3 zile (72 ore) cu limita de kilometrii (200 km/zi) In perioada (1-4 zile) exista un regim special cu limita de km  iar ce depaseste peste limita stabilita mai sus se va taza cu 0,2 eur/km.

4. Costuri
Tariful este exprimat pentru o zi de inchiriere iar in wekend tariful include perioada de Vineri pana Luni La livrarea masinii se solicita o garantie de 200-900 Euro, in functie de clasa masinii inchiriate. Garantia nu va fi returnata clientului : in cazuri de distrugeri ce apar in interiorul sau exteriorul autoturismului inchiriat (200-900 EUR), furt ale partilor autoturismului inchiriat,distrugeri ale anvelopelor sau rotii de rezerva pierderi ale documentelor autoturismului (100 EUR) sau ale cheilor (150 EUR), stricarea ambreiajului (200-900 EUR). In cazul avariilor produse anvelopelor(inclusiv rotii de rezerva), clientul este responsabil pentru repararea sau inlocuirea acestora functie de situatie. Daunele cum ar fi zgarieturi de orice de fel, avarii ale vopselei,arsuri in interiorul autovehiculului sau alte avarii aparute dupa incredintarea autovehiculului (survenite din vina exclusiva a clientului), GARANTIA VA FI RETINUTA. Autovehiculul va fi predat si primit CURAT in INTERIOR si EXTERIOR. In cazul in care autovehiculul va fi returnat intr-o stare diferita celei in care a fost predat, CLIENTUL va fi TAXAT cu 10 EUR PENTRU CURATAREA MASINII. GARANTIA va fi restituita clientului la recuperarea autoturismului inchiriat in buna stare de functionare, cu toate documentele , accesoriile din dotarea masinii inchiriate, conform protocolului predare-primire semnat la livrarea masinii. In cazul in care clientul returneaza masina inainte de expirarea contractului,suma platita pe intrega perioada de inchiriere NU se returneaza. Platile in avans de orice fel nu se vor returna. Taxa de reziliere este de 30% din valoarea contractului de inchiriere si se aplica in situatia in care clientul renunta la inchiriere.

5. Tariful de Inchiriere nu acopera
Cheltuieli cu combustibilul (masina se livreaza cu un minim de ¼ motorina sau benzina), amenzile primite de client ptr. incalcarea regulilor de circulatie, ROGVINIETA se afla in sarcina clientului si costa 7 eur/saptamana suma care va fi incasata la semnarea contractului. Tariful nu acopera asigurarea bagajele pasagerilor din masina inchiriata, decat daca este solicitat acest lucru in mod expres. Inlocuirea autovehiculului defect daca, defectiunea aparuta este cauzata de utilizarea necorespunzatoare a autovehiculului, sau daca in cazul unui accident in care autovehiculul nu mai prezinta conditii de utilizare in siguranta, vina, conform procesului verbal intocmit de Politie apartine clientului.

6. Predare si recuperare masina
Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilite de client si mentionata in Contractul de Inchirieri Auto, fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Bucuresti. Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in Contractul de inchiriere. In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. la returnarea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntata intre una si trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchirieri Masini se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de mai mult de 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere.In cazul in care masina nu este predata conform celor stabilite in contract,clientul va suporta taxele de recuperare a masini indiferent de locatia si starea in care se afla masina, clientul va suporta taxele de recuperare a masini indiferent de locatia si starea in care se afla masina.
La expirarea duratei de inchiriere prezentul contract devine nul daca nu s-a convenit altfel. Autoturismul inchiriat se declara furat la Politie daca intarzierea nu se anunta, clientul neputandu-se prevala de dispozitiile articolului 213 Cod Penal – abuzul de incredere (insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept, ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani) – fapta sa fiind considerata furt potrivit dispozitiilor articolului 208 Cod Penal sau functie de modalitatea de savarsire Furt Calificat – Articolul 209 Cod Penal.

7. Utilizarea autoturismului inchiriat
Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice. Masina va fi condusa NUMAI pe drumuri NATIONALE sau EUROPENE marcate corespunzator. Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.
– va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat.
– nu va incredinta masina altei persoane care nu figureaza in contractul de inchiriere masina, decat catre soferi aditionali trecuti in contract.
– clientul raspunde material fata de propietar pentru orice paguba sau dauna pricinuita prin accident cauzat de incredintarea spre conducere a autovehiculului catre un sofer neautorizat de catre propietar.
– nu va supraincarca autoturismul inchiriat si nu-l va folosi pentru transport marfa
– nu va folosi autoturismul inchiriat in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci
– nu va efectua reparatii asupra autoturismului inchiriat decat la garaje autorizate si numai cu acordul si conform cu instructiunile proprietarului,plata lucrarilor efectuate se ramburseaza pe baza prezentarii facturii eliberate pe numele proprietarului, insotita cu devizul de reparatii
– nu va iesi cu masina in exteriorul tarii fara aprobarea propietarului si insotita de urmatoarele documente : contract in original,talon original,imputerniciri pt iesire din tara si cartea verde,in cazul in care va iesi cu masina in afara tarii fara aprobarea propietarului/firmei contractul se declara NUL iar masina se declara FURATA
-nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact
-va utiliza autovehiculul inchiriat in concordanta cu instructiunile de folosire ale autoturismului inchiriat.
– in cazul unor defectiuni a autovehiculului, CLIENTUL are obligatia de a anunta imediat acest fapt la tel 0771087611
Nerespectarea regulilor sus mentionate duce la retinerea garantiei si plata de catre client a reparatiilor aferente aducerii autovehiculului in stare de functionare initiala. Clientul are obligatia sa verifice periodic nivelul uleiului din motor si a presiunii pneurilor,pentru buna functionare a autovehiculului. De asemenea in cazul in care prestatorul poate demonstra cu probe clientului ca acesta nu a respectat clauze importante din contract cum ar fi conducerea masini de catre o alta persoana care nu este mentionata in contractul de inchiriere,faptul ca a mers pe alte drumuri decat cele permise ,acesta are dreptul de a opri in intregime garantia lasata de client chiar daca autoturismul nu a suferit daune vizibile din cauza proastei utilizari ca urmare a nerespectarii prezentului contract de inchiriere.

8. Asigurari
Vehiculul inchiriat este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere. Depozitul garantie de la (200 eur – 900 eur) se va opri clientului in situatia in care acesta este vinovat de producerea accidentului. Aceasta suma este prevazuta in contractul de inchiriere (conform proces verbal predare-primire de la 200 eur-900 eur). In cazul in care masina este lovita de un autor necunoscut, Franciza este de la 200 pana la 800 eur/eveniment. Asigurarea functioneaza insotita de urmatoarele documente: In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera DOCUMENTE NECESARE IN CAZ DE ACCIDENT, AVARIE SAU FURT:
A – Raportul Politiei cu :
– Semnatura ofiterului de Politie care a emis Raportul si Stampila Sectiei de Politie,
– Specificarea daca a condus sau nu Sub Influenta Alcoolului, iar in caz de accident  – Anexa 2 (pentru compania de asigurari) – semnatura sectiei de Politie.
– AUTORIZATIE DE REPARATIE CU SEMNATURA OFITERULUI DE POLITIE CARE A EMIS DOCUMENTUL SI STAMPILA SECTIEI DE POLITIE.
C – In cazul in care masina a fost gasita lovita in parcare (autor necunoscut), conducatorul desemnat va merge direct la politie unde va solicita dovada de reparatie.
D. Pagubele produse asupra ANVELOPELOR, ROTILOR, OGLINZILOR, GEAMURILOR, PRECUM SI CELE PRODUSE LA PODEAUA EXTERIOARA SI IN INTERIORUL AUTOVEHICULULUI NU SUNT INCLUSE IN ASIGURARE, Iar in caz de DAUNA asupra acestora chiriasul este de acord prin prezentul contract sa le inlocuiasca sau sa achite contravaloarea acestora ca si cheltuiala proprie.
Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in urmatoarele cazuri: daca sunteti vinovat, daca sunteti vinovat dar nu sunteti implicat.Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile TOTALE DE REPARATII. In cazul in care masina este accidentata din vina chiriasului, iar acesta nu indeplineste conditiile stipulate in contractul de inchiriere (a depasit termenul predare masina, a condus sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice, a instrainat masina s-au incredintat unei terte persoane) este responsabil de plata costurilor integrale pentru aducerea masini in starea initiala. Atunci cand masina se afla in reparatii din vina clientului (accident rutier) acesta va avea de plata jumatate din tariful afisat. Aceasta situatie este valabila si pentru cazul in care autoturismul este instrainat fara acordul propietarului. Clientul are de plata 50% din tariful afisat pana la recuperarea bunului. Conducerea sub influenta alcolului,drogurilor,de catre conducatorul desemnat atrage suportarea consecintelor legii In cazul in care autoturismul inchiriat nu va fi inapoiat in aceleasi conditii ca la livrare, depozitul (200 – 900 Euro) va fi retinut de proprietar,iar in cazul in care asigurarea nu despagubeste pagubele din vina clientului (ex. a condus sub influenta alcolului, narcoticelor sau alte substante), clientul este obligat la plata integrala a autoturismului avariat. Dupa expirarea contractului de inchiriere,clientul ramane responsabil pt plata defectiunilor constatate ulterior. In cazul in care clientul este vinovat pentru distrugerea autoturismului ,daune totala,parbriz spart,masina zgariata,documente lipsa sau accesorii etc., clientulul va avea de plata, in functie de clasa de masina.  Masina nu se inlocuieste in situatia in care clientul este vinovat de producerea accidentului.

9. VALIDITATE
Clientul este de acord cu termenii si conditiile mentionate mai sus, orice completare sau modificare a acestora este nula, in afara cazului in care ambele parti sunt de acord cu completarile ulterioare.

10. Jurisdictie
Orice litigiu ce apare in derularea prezentului contract va fi supus instantelor competente a jurisdictiei din Bucuresti. Partile convin ca prezentul contract sa constituie TITLU EXECUTORIU pentru incasarea sumelor restante urmand a se proceda la executarea silita fara somatie.

10. Jurisdictie
Orice litigiu ce apare in derularea prezentului contract va fi supus instantelor competente a jurisdictiei din Bucuresti. Partile convin ca prezentul contract sa constituie TITLU EXECUTORIU pentru incasarea sumelor restante urmand a se proceda la executarea silita fara somatie.

Politica de Confidentialitate

Protectia datelor personale
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice www.europarentacar.ro, operator de date cu caracter personal, are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau alte persoane. Colectarea datelor se face pentru prelucrarea in scopuri asociate produselor si serviciilor oferite de operator, cum ar fi contactarea dumneavoastra(prin email, fax, mesaje text sau telefon), dupa abonarea la ofertele noastre in legatura cu oferte de bunuri sau servicii pe care le oferim. Dezabonarea se poate face oricand prin accesarea link-ului de dezabonare prezent in fiecare email de prezentare a ofertelor si promotiilor noastre. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si pot fi comunicate numai urmatorilor destinatari: dumneavoastra sau partenerilor contractuali ai operatorului.

Securitatea datelor
www.europarentacar.ro acorda o atentie deosebita securitatii datelor transmise. Respectam standardele general acceptate pentru a proteja datele personale si de indentitate transmise catre noi, atat in timpul transmiterii lor cat si dupa primirea acestora. Cu toate acestea, nicio metoda de transmitere a datelor prin internet sau metoda de stocare a acestora intr-un mediu electronic, nu este 100% sigura. Din acest motiv, va rugam sa nu introduceti datele cartii de credit in formularele de pe website-ul nostru, decat daca datele cartii de credit sunt mentionate ca fiind obligatorii.

Politica de utilizare a cookie-urilor

Site-ul europarentacar.ro utilizează că majoritatea website-urilor cookies pentru a ajuta vizitatorii să se bucure de o experienţă mai bună de navigare. Acest site foloseşte cookie pentru a oferi servicii mai bune utilizatorilor şi pentru a le prezenta conţinut atractiv şi util.

Cookie-urile sunt folosite pentru a facilita accesul şi livrarea unor servicii diverse, de care se bucura un utilizator normal pe internet. Printre acestea se numără:

Personalizarea unor setări de limbă: cum puteţi selecta pe site-ul vizitat limba în care doriţi să fie dispus conţinutul său simplă accesare a paginii vizitate anterior prin apăsarea butonului „înapoi”. Cookie-urile ne oferă informaţii despre cum utilizatorul foloseşte site-ul nostru. Aceste informaţii sunt utilizate pentru a aranja, edita conţinutul site-ului pentru a fi mai util.

Ce este un „cookie”?

Definiţia unui „internet cookie”, recunoscut şi sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” este un fişier mic, format din numere şi litere, care este stocat pe computerul sau dispozitivul folosit de utilizator pentru a accesa internetul. Acest cookie este instalat prin solicitară emisă de către un web-server unui browser. În funcţie de ce browser folosiţi dumneavoastră (Safari, Edge, Chrome sau Mozilla) cookie-ul este pasiv. Acesta nu are programe software precum viruşi sau spyware. De asemenea cookie-ul nu are capacitatea de a accesa informaţii prezente pe hard drive-ul utilizatorului.

Ar trebui să menţionăm că durata de existenţa a unui internet cookie este determinată şi este format din două părţi: numele şi conţinutul sau valoarea lui. Important: Un cookie în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a fi utilizate. De asemenea în majoritatea cazurilor, un cookie nu identifica personal un utilizator de internet.

Sunt două categorii de cookie-uri:

Cookie de sesiune – acest tip de cookie este stocat temporar în folderul de cookie al browserului utilizat de utilizator. Aici este memorat până în momentul în care utilizatorul părăseşte site-ul sau optează pentru închiderea ferestrei browserului.

Cookie persistent – acest tip de cookie este stocat pe hard drive-ul unui computer (cu o durată de viaţă prestabilită). Aici sunt şi cookie plasate de un alt website decât cel pe care utilizatorul îl vizitează, cunoscute în limbajul general sub numele de „third party cookies”. Astfel de cookies pot memora interesele unui utilizator, pentru că ulterior să ofere publicitate relevanta.

Care este utilitatea unui cookie?

Cookie-urile le asigura utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi în majoritatea cazurilor ajuta alte website-uri pentru a oferi servicii bune userilor (în funcţie de interesele şi preferinţele acestora).

Utilizatorul are posibilitatea de a şterge oricând cookie-urile folosind setările browserului utilizat cel mai des. Să ştiţi că toate browserele moderne – Safari, Mozilla, Edge, Internet Explorer, Opera sau Chrome – oferă utilizatorilor posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. În majoritatea cazurilor aceste setări le puteţi găsi în secţiunea de opţiuni sau în meniul de preferinţe (în funcţie de browserul folosit).

SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE PREZENTATE MAI SUS. SEMNATURA CLIENT